De cirkel rond: Opleiden, begeleiden, voorbereiden en tewerkstellen van VA’s.

De cirkel rond

Iets negatiefs omdraaien naar iets positiefs? Dat is wat de deelnemers van de Virtuas Academy hebben gedaan.

Enkele quotes:

“Ik heb al even het gevoel ‘geleefd’ te worden: lange saaie dagen op het werk en dan in het weekend alles volproppen om toch maar alles geregeld te krijgen, die balans zit verkeerd. … Ook wil ik meer van thuis uit werken. Dat heeft Corona me dan weer geleerd 😉.”

“Ik droom reeds lange tijd van een job waarin ik mijn creativiteit kwijt kan, zonder belemmerd te worden. Waarin ik zelf keuzes kan maken, waarin ik mijn vrijheid kan bewaren, maar me toch kan inzetten voor een hoger doel. Het ondernemerschap zit niet in mijn familie. Ik volgde dus een aantal jaren een voor de hand liggend en veilig pad. Ik zit vast in een bepaalde structuur en zou dit graag anders zien. Mijn tijd is gekomen om ‘uit te breken’ en een nieuwe uitdaging aan te gaan 😃. Ik leerde de opleiding tot VA kennen via mijn collega en vriendin Lisa en ben haar hier bijzonder dankbaar voor. Ik zie een job als VA als een kans om mijn passie voor taal op een andere manier in te zetten en te ontplooien. Ik schrijf ontzettend graag en het lijkt me heerlijk om dit elke dag te mogen doen!”

“Ik ben afgestudeerd als leerkracht in het secundair onderwijs voor de vakken Engels en geschiedenis. Al heel vaak heb ik het gevoel gehad dat ik mezelf wat moet “intomen” of een andere visie heb op bepaalde zaken dan de directie. Norayma vertelde me over Virtuas Academy en ik was direct enthousiast! Ik reis ook graag en ben enorm spontaan, maar als leerkracht zit je helaas met een vaste routine voor de rest van je carrière (which I hate, oops!). Ik hoop dus op vlak van administratie en communicatie mijn VA business uit te bouwen en wie weet in de toekomst dit vanop een onbewoond eiland te doen 🤩✨”

OPLEIDEN EN BEGELEIDEN

Het vergt moed om oude patronen te doorbreken, dus ik heb alleen maar lof voor deze dames. Zij hebben ervoor gekozen om de eerste stap te nemen richting de toekomst waar zij van dromen.
Zij volgen de online training “Eigen business starten als VA” van de Virtuas Academy waarin zij 13 modules doorlopen en alle essentiële kennis opdoen, om vervolgens vol vertrouwen een eigen business te kunnen starten als VA.
Er wordt hen van coaching voorzien en zij kunnen in een privégroep op Facebook terecht bij startende en ervaren VA’s voor al hun vragen.

VOORBEREIDEN

Meer dan 30 ondernemers uit verschillende sectoren hebben zich kandidaat gesteld bij Virtuas Academy om de VA’s in spé te helpen! Deelnemers van de Virtuas Academy kunnen bij deze ondernemers terecht voor testopdrachten in ruil voor een referentie.
Dit is de ultieme manier om te ondervinden hoe de samenwerking met klanten er in de praktijk uit kan komen te zien. Met theorie komen ze ver, maar dit vergt een hands-on aanpak waar de deelnemers zeer waardevolle lessen uit leren!

TEWERKSTELLEN

Na het afronden van de online training zijn de VA’s klaar om te knallen! In deze fase hebben zij alle voorbereidingen al getroffen om succesvol zelfstandig te ondernemen.
De VA’s worden ook opgenomen in het gratis netwerk van Virtuas. Al 3 jaar kunnen ondernemers terecht bij Virtuas voor een virtuele assistent. We hebben als netwerk van virtuele assistenten tientallen succesvolle opdrachten mogen afronden en hebben hier heel veel mooie relaties aan overgehouden.

Hier maakt Virtuas de cirkel rond!

Wil je starten als VA of samenwerken met een VA, neem dan contact met ons op voor een babbel!